Всички съвети

65

Черешите са ни тоооолкова любими плодове, а и съдържат много полезни вещества. Добави ги в десерт, приготвен със София Мел Кекс, и ще получаваш свежо и неустоимо изкушение.

Юни 04, 2020


64

Когато оставиш тестото за вкусно печиво да втасва на топло, не забравяй да го завиеш с влажна кърпа. По този начин ще го предпазиш от образуването на твърда кора.

Май 04, 2020


63

Използвай ядливи цветя в кулинарните си рецепти. Придай пролетна визия и вкус на ястията си с невен, теменужка или маргаритка. Какви са твоите предложения?

Април 06, 2020


62

Независимо колко е трудна рецептата, винаги приготвяй предварително съставките. За да не губиш ценно време, увери се, че всичко, което ти е нужно, е пред теб, измерено и готово за ползване.

Март 04, 2020


61

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Ние бихме добавили, че и на жената също :) Предлагаме ти в месеца на любовта да заложиш на форми със сърца и атрактивна декорация в червено.

Февруари 11, 2020


60

Освежаващи и полезни, лимоните са идеалния начин да добавиш малко зимна магия към печивата си. Само четвърт чаша лимонов сок осигурява 31% от препоръчителната дневна доза Витамин С, а с него кексовете и сладките стават още по-вкусни.

Януари 06, 2020


59

Да посрещнем любимите празници подобаващо. Изненадай любимите си с красива маса. Трябват ти клонки, свещи, коледни играчки. Декорирай с въображение и любов.

Декември 12, 2019


58

Как да направиш чесново хлебче за чудо и приказ? Разрязваш на филийки домашно приготвената багета/франзела, поливаш всяко парченце със смес от разтопено масло, счукан чесън и ситно нарязани подправки. След това отново я сглобяваш, увиваш я в алуминиево фолио и я връщаш във фурната за 10 минути. Bon Appétit!

Ноември 06, 2019


57

Дюлята е прекрасен есенен плод, който лесно може да бъде превърнат в неустоим сладкиш. Когато пазаруваш дюли, внимавай те да са големи, твърди и жълти на цвят, без зелени участъци.

Октомври 11, 2019


56

За да не стане печивото ти прекалено твърдо, не забравяй да загрееш фурната преди да го сложиш да се пече.

Септември 12, 2019


55

Когато печеш нещо, което не изисква "да хване" твърда коричка, решетката се поставя малко под средата на фурната.

Август 09, 2019


54

Лесна за носене, красива за гледане, вкусна за хапване ;)

Юли 12, 2019


53

Препоръчително е решетката на фурната да се постави малко под средата. Така можете да сте сигурни, че всичко ще се изпече равномерно.

Юни 14, 2019


52

За да охладиш правилно твоето печиво е препоръчително да го оставиш за 15 минути в съда, в който се е пекло. След това е добре да го прехвърлиш на решетка, за да се охлади напълно.

Май 10, 2019


51

Вентилаторът повишава зададената температура с 20 градуса, затова ви съветваме да внимавате, когато го използвате за приготвяне на различни печива.

Април 10, 2019


50

Знаеш ли, че маята е била позната още в Древен Египет? За да ускорим процеса на втасване, трябва да я активираме за около 15-20 минути в хладка (топла) течност - вода или мляко.

Март 27, 2019


49

Нещо, което не трябва да забравяме когато печем е, че вратичката на фурната трябва да остане затворена през цялото време!

Февруари 15, 2019


48

Знаеш ли как тестото да втаса по-бързо? След замесване, го намажи с олио и го постави в купа. Увий я в найлоново фолио и я остави на топло място. Фолиото предпазва тестото от изсъхване и замърсяване, а топлото място му помага да втаса по-бързо!

Януари 11, 2019


47

При печене на сладки използвай тава без рамка, защото тя улеснява температурния поток към сладките и те се изпичат равномерно!

Декември 14, 2018


46

Как да отделите сладкиш от формата, така че той да не се разпадне? Оставете го да изстинe поне 10-15 минути и едва тогава преминете към тази сложна процедура.

Ноември 09, 2018


45

Знаеш ли, че добре приготвеното суфле увеличава от два до три пъти обема си? За да получиш този резултат, отдели белтъците прецизно, защото и най-малкото наличие на жълтък в сместа, може да ѝ навреди. А ти какви трикове използваш, за да го приготвиш? :)

Октомври 17, 2018


44

Използвай хартия за печене за твоите домашни бисквити! Бързо, лесно и предотвратява залепване ;)

Септември 14, 2018


43

С брашното на София Мел дори мъфините разцъфтяват. Цветен ден!

Септември 12, 2018


42

Ако искаш сладкишът ти да има апетитна коричка, го извади точно 20 минути след като си го сложила да се пече и го намажи обилно с жълтък. За повече разкош добави и вкусен летен плод .:)

Август 12, 2018


41

Не изхвърляй стария хляб, оползотвори го! Приготви вкусни домашни крутони за салати и крем супи. Нарежи филиите на кубчета, овкуси със зехтин и любими подправки. Печи за 5-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато станат златисти.

Юли 08, 2018


40

3/4 - толкова е максимумът, до който да пълниш твоите формички за мъфини. Не искаш да прелеят, нали?

Юни 10, 2018


39

Кой е приготвял домашни солети? А искаш ли да научиш един полезен трик? Вместо да месиш, точиш и режеш тесто на лентички, просто напълни сместа в пош и оформи тънки прави ивици :)

Май 12, 2018


38

Тестото за перфектните мъфини е препоръчително да се бърка с дървена шпатула. При много разбито тесто рискуваш да се образуват кухини след изпичане или да станат твърди. Направи не повече от 12 оборота и се наслади на идеални пухкави и вкусни сладкишчета.

Април 18, 2018


37

За да постигнеш перфектни резултати с твоето печиво, задължително загрей предварително фурната.

Март 18, 2018


36

Когато искаш да направиш маслени сладки, не забравяй да охладиш тестото преди да започнеш да ги оформяш. Така няма да залепват по ръцете ти.

Февруари 11, 2018


35

Не забравяй, че когато приготвяш кекс бъркането на продуктите трябда да се осъществява само в една посока!

Януари 21, 2018


34

За по-вкусен кекс, при забъркването на тестото вместо обикновена вода, използвай газирана. Покажи ни резултата.

Декември 10, 2017


33

Знаеш ли, че при приготвянето на кекс всички съдове, в които се бъркат продуктите, трябва да са със сухи страни? Така сместа ще стане перфектна!

Ноември 12, 2017


32

За да разделите успешно изпечен блат за торта, използвайте клечки за зъби и конец. Така ще получите два идеални блата, готови да се превърнат във вкусна торта.

Октомври 08, 2017


31

За да получиш идеалната пухкава текстура на твоя кекс е препоръчително през първите 15-20 минути от печенето вратата на фурната да не се отваря.

Септември 10, 2017


30

Слънце, плаж, море и домашно приготвени бисквитки.

Август 24, 2017


29

Температурата на продуктите е важна за крайния резултат на твоя хляб или питка. Винаги обръщай внимание на това!

Август 13, 2017


28

За да извадиш лесно кекса от формата, набрашни добре съда преди да изсипеш сместа в него. Така отделянето на кулинарното ти творение става много лесно и запазва привлекателния си вид. А ти какво сътвори последно в кухнята?

Юли 09, 2017


27

Ако тестото за хляб или питка ти се е получило прекалено твърдо, добави малко хладка вода или лъжичка олио, за да го направиш леко и еластично.

Юни 11, 2017


26

Знаеш ли, че когато сглобяваш домашно приготвена торта, сиропът трябва да е топъл, а блата студен?

Май 14, 2017


25

Блатовете ти се надуват в средата? Проблемът не е в печенето ;) За да се разпредели равномерно сместа, започни да я изсипваш от вън на вътре, като образуваш кръг около центъра на тавата. Опитай и ще се изненадаш

Април 23, 2017


24

Искаш ли да придадеш интересна форма на своите сладки? Тогава ги направи като печени копчета - ефектът се постига лесно. Използвай пластмасова капачка, за да натиснеш леко тестото и пробий 4 дупки в него с помощта на обикновена сламка.

Март 12, 2017


23

Когато приготвяш сладкиш със сушени плодове, накисни ги във вода от предния ден. Така ще набъбнат и ще придадат сочност на твоето печиво. Какви използваш най-често?

Февруари 05, 2017


22

Когато печеш мъфини в хартиени формички и ги извадиш от фурната, изчакай първо да изстинат. Така ще се отлепят по-лесно без хартията да се разкъса.

Януари 15, 2017


21

Когато приготвяш сладкиш с глазура, изчакай блатът да изстине. Така той няма да попие от заливката и двата вкуса ще са ясно разграничими.

Декември 11, 2016


20

Знаете ли защо използваме яйца в сместа на тестото? Време е да научите ;) Ако белтъците са разбити добре, тестото ще бухне, а жълтъците ще допринесат за хрупкавата коричка на печивото ;)

Ноември 20, 2016


19

В деня на Вси Светии спретнете с децата си различен и тематичен десерт.

Октомври 31, 2016


18

Знаете ли, че ако поставите тава в хладилника един час преди да я използвате, тестото или сместа в нея няма да залепне.

Октомври 09, 2016


17

Знаеш ли, че когато добавяш мляко или вода към сместа за тестото, те трябва да бъдат топли или хладки? Само така маята може да отпусне своите набухвателни способности.

Септември 11, 2016


16

За да получиш добра хомогенна смес за тесто, използвай меко масло. Ако предварително го разтопиш и добавиш към брашното, тестото няма да бухне при втасването.

Август 21, 2016


15

Да поръсиш печивата с пудра захар е бърз и лесен начин, чрез който можеш да им придадеш още по-апетитен вид. За да не се овлажни пудрата захар и да не стане лепкава, първо изчакай кулинарното ти творение леко да изстине.

Юли 17, 2016


14

Ако искаш да оцветиш своите бишкоти в друг цвят, хубаво е да прибавиш боята в сместа с белтъците и захарта и след това да добавиш тази с жълтъците.

Юни 12, 2016


13

Когато приготвяш домашни печива и се стремиш към съвършени резултати - остави яйцата и маслото да престоят на стайна температура. Ти с коя рецепта ще предизвикаш себе си през 4-те почивни дни?

Май 20, 2016


12

Как можеш да направиш меденките още по-сладки? Когато ги извадиш готови от фурната, потопи едната им половина в разтопен шоколад.

Март 27, 2016


11

Опитвал ли си този трик? Когато печеш домашни бисквити, сложи шоколадови бонбонки вместо парченца шоколад и лесно придай пъстро настроение на своя десерт

Март 18, 2016


10

Когато правиш мекици, допълнително ги набрашни, преди да ги поставиш в тигана. Така, освен че ще придобият приятен златист цвят, но и няма да залепнат за дъното или една за друга.

Февруари 28, 2016


9

Знаеш ли, че зад успеха на всяка рецепта се крият качествените продукти? За да получиш най-доброто печиво, купувай най-пресните съставки и ги остави за около половин час на стайна температура, преди да започнеш да готвиш.

Януари 22, 2016


8

Януари ухае на портокали. Ако още не си опитал, комбинацията брашно София Мел Кекс и свежи плодови кори превръща обикновения сладкиш в кулинарна фантазия.

Януари 05, 2016


7

Трик при приготвянето на бисквити или други сладкиши с парченца шоколад, е да ги добавиш след брашното и да размесваш с бъркалка със загребващо движение. Така и парчетата ще останат цели, и ще се разпределят равномерно, но от брашното няма да се отдели прекалено много глутен и бисквитите няма да станат твърди.

Декември 20, 2015


6

Знаеш ли как да постигнеш гладка хомогенна смес без брашното да става на бучки? Нашият съвет е да ползваш телена бъркалка с премерени, но енергични кръгови движения винаги в една и съща посока.

Декември 06, 2015


5

Как да изпечеш лесен ябълков пай в четири стъпки? 1. Настържи плодовете; 2. Разточи тестото върху набрашнена повърхност; 3. Разстели; 4. Разпредели ябълките и изпечи на 220 градуса.

Ноември 25, 2015


4

Преди да добавиш брашното София Мел за Кекс в сместа, първо го пресей със сито. Прибавяй го бавно и на малки дози, за да направиш тестото по-меко и пухкаво.

Ноември 06, 2015


3

Тестото винаги втасва по-бързо при по-висока температура на въздуха. Затова постави го в най-топлата стая, в близост до печка или друг източник на топлина.

Октомври 22, 2015


2

Знаеш ли как да провереш дали сладкишът ти е добре изпечен? Прободи го леко с клечка за зъби - ако по нея не остане никакво тесто, когато я извадиш, значи задачата е изпълнена успешно

Октомври 10, 2015


1

Как да завиеш апетитните домашни кифлички, така че да впечатлиш всички с вида им? Просто следвай тези стъпки:

Септември 29, 2015


Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.