Нашите Новини

На 19 май станаха известни победителите в четвъртите Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител

23.05.2018

На 19 май, за четвърта поредна година, се проведе церемонията по връчването на Годишните награди на Блоговодител /Blogovoditel.com/, на която бяха отличени най-добрите, креативни и вдъхновяващи кулинарни блогове за 2017 г. Традиционно домакин на събитието бе МЕТРО Академия.

Основният акцент на Наградите бе приемствеността между поколенията и взаимоотношенията на родителите и децата за запазването на българските кулинарни традиции и тяхното обогатяване и осъвременяване. Събитието беше емоционална среща между блогърите, които все по-успешно преодоляват анонимността на интернет и се превръщат в съществен фактор за повишаване качеството и културата на хранене в България.

На тазгодишните награди деветдесет и пет номинации, разпределени между 46 блога се състезаваха за наградите на журито и публиката – рекорд в историята на конкурса. Наградите бяха връчени в 10 категории, всяка от които отличи специфичните кулинарни, гастрономически и творчески умения на авторите в различна област. Най-любимите блогове на читателите бяха избрани с повече от 17 500 гласа на потребители на Блоговодител, а отличените с призове блогове бяха избрани от самите кулинарни автори, които за първа година бяха призвани да оценят най-добрите помежду си.

Ето списък на получилите отличие кулинарни блогове: В категория "Гозбите на баба" - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня - победител е блогът "Щъркелово гнездо" на Илиана Николова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът на Пепа Стоева "Храна за мойте канибали".

В категория "Жител на света" - най-добър блог с чуждестранни рецепти - победител е блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория печели Петя Аргирова, автор на блога "Ухае на...". В категорията "Топло от фурната" - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници - победител е блогът на Таня Донева - "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Черпак с мерак" на Здравка Николова - Зиче.

В категорията "С аромат на ванилия" - най-добър блог с печива и десерти - победител е блогът на Таня Донева - "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Крилце или кълка" - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч - победител е блогът "Храна за мойте канибали" на Пепа Стоева. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Бързо и вкусно" - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство - победител е блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Сладко удоволствие" - най-добър блог с рецепти за торти - победител с гласовете на журито е блогът "Angellove`s Cooking" на Мина Ангелова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Здравословни рецепти" - най-добър блог вегетариански и веган рецепти - журито и публиката оценяват най-високо блога "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева.

В категорията "Визуално пиршество" - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) - победител е блогът "Angellove`s Cooking" на Мина Ангелова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева.

В категорията "Кулинарни пътешествия" - най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи - победител е блогът на Мария Пепелджийска - "Цветно с... Пепеляшка". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева.

По традиция, София Мел отново подкрепи любимата си категорията „Топло от фурната“ и имаше честта да награди два от най-апетитните блога в страната.

Приготвено с любов у дома е винаги по-вкусно!

Над 1000 човека се регистираха за участие в кулинарните курсове на академия „Изпечи с любов“

27.03.2018

С над 1000 човека регистрирали се и стотици включили се пряко в кулинарните курсове, приключи вторият сезон на Академия „Изпечи с любов“. Инициативата на „София Мел“ даде възможност на 300 късметлии да почерпят опит от професионални майстори-пекари и практически да усвоят традиционни и иновативни похвати при приготвянето на солени и сладки печива.

София бе последният град от кампанията Академия „Изпечи с любов“ като събитията се проведоха на 24 и 25 март в HRC Culinary Academy. Под ръководството на шеф Виктор Светославов, близо 80 човека приготвиха, изпекоха и украсиха сладкарски изкушения по рецепти на „София Мел“. Участниците се запознаха теоретично и практически със стъпките, които трябва да следват при приготвяне на печива в домашна среда, както и с видовете брашна и използването им в домашна и в професионална среда.

Кулинарните курсове от втория сезон на Академия „Изпечи с любов“ се проведоха в рамките на 4 месеца в 4 града – в София, във Варна, в Пловдив и в Плевен, като кампанията протече със съдействието на Dr. Oetker, Олинеза, Olympus и Сладея. По време на десетте практически курса се приготвяха традиционни сладки и солени печива: хляб със семена, памук погача, домашен козунак, бисквити с шоколадови парченца и винени мъфини с крема сирене. Инициативата на ГудМилс България има за цел да обърне внимание на създаването на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома. Кампанията акцентира и върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники при приготвянето на печивата.

След грандиозния успех на кампанията, организаторите започват подготовка за следващия сезон на Академия „Изпечи с любов“.

За компанията:
„ГудМилс България“ ЕООД е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, функционираща от 1986 г. През своята 30-годишна история „София Мел“ е лидер в производството на брашно в България със 100% разпознаваемост и 56% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания.
Динамичното развитие на технологиите в производството на различни печива и сладкиши, както и непрекъснатото обновяване и обогатяване на асортиментите налагат необходимостта от нов подход и създаване на точно определени типове брашна, подходящи за вида оборудване и конкретната технология.
Марката предлага 19 вида брашно за употреба в домашни условия и над 19 вида за професионално ползване.

Варна стана домакин на Академия "Изпечи с любов"

13.02.2018

На 10 и 11 февруари Варна бе домакин на Академия "Изпечи с любов". Сред стотиците записали се, над 40 любители пекари имаха късмета да се включат в кулинарните курсове. Те се проведоха в Culinary Arts Institute, част от "Висше училище по мениджмънт". Под наставленията на шеф Васил Якимов участниците приготвиха солени и сладки печива, които замесиха, оформиха и след това изпекоха.

Варна е първият град след София, в който се провеждат курсове от втория сезон на Академия "Изпечи с любов". "Благодарение на много усилия успяхме да осъществим първите курсове от Академията извън столицата. Изключително сме радостни, че Варна бе домакин на събитието и че имахме възможност да се запознаем с участниците от града и региона. Благодарим на всички за интереса и подкрепата!" сподели Илия Великов, управляващ директор на "ГудМилс България" ЕООД.

С инициативата Академия "Изпечи с любов", най-разпознаваемата марка брашна "София Мел", обръща внимание върху създаването на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома. Кампанията акцентира върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники при приготвянето на печивата.

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Вторият сезон на Академия "Изпечи с любов" протича със съдействието на Dr. Oetker, Олинеза, Olympus и Сладея.

За компанията:
"ГудМилс България" ЕООД е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, функционираща от 1986 г. През своята 30-годишна история "София Мел" е лидер в производството на брашно в България със 100% разпознаваемост и 56% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания. Динамичното развитие на технологиите в производството на различни печива и сладкиши, както и непрекъснатото обновяване и обогатяване на асортиментите налагат необходимостта от нов подход и създаване на точно определени типове брашна, подходящи за вида оборудване и конкретната технология. Марката предлага 19 вида брашно за употреба в домашни условия и над 19 вида за професионално ползване.

Стартира вторият сезон на академия "Изпечи с любов"

23.01.2018

През изминалия уикенд "София Мел" даде началото на втория сезон на Академия "Изпечи с любов" в столицата. Под ръководството на шеф Виктор Светославов, близо 80 участници се учиха на традиционни похвати в пекарството. Курсовете се проведоха в HRC Culinary Academy, където гостите се научиха как да замесят, украсят и изпекат солени и сладки печива.

Тази година курсовете, насочени към любители пекари и сладкари, ще се проведат в 4 града - в София, във Варна, в Плевен и в Пловдив, в рамките на 3 месеца. "Щастливи сме, че през настоящия втори сезон на Академия "Изпечи с любов" имаме възможността да разширим нейния обхват в още три града. Това стана реалност, благодарение на силната ни мотивация да отговорим на високия интерес от страна на нашите потребители, за което им благодарим сърдечно. Разбира се, изказваме благодарност към партньорите ни за тяхната подкрепа в амбициозното ни начинание.", каза Илия Великов, управляващ директор на ГудМилс България.

И тази година кампанията дава възможност на участниците да превърнат в забавление приготвянето на традиционен хляб или домашни сладки и обръща внимание върху значимостта от създаване на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в ежедневието. По традиция, на всяко едно от събитията, специален лектор ще предаде тънкостите в приготвянето на своите любими рецепти. Участниците ще научат за какво се използват различните типове брашна, за какви печива е подходящ всеки от тях, както и много други полезни съвети.

Предстоящите курсове са във Варна на 10 и 11 февруари, в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и отново в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Вторият сезон на Академия "Изпечи с любов" протича със съдействието на Dr. Oetker, Олинеза, Olympus и Сладея.

Гудмилс България ЕООД е лидер в производството на брашно в България със 100% разпознаваемост и 56% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания.