Банички с къпани кори


Баници и Други солени печива

Необходими продукти:


За тестото:
1 кг. брашно София Мел Екстра
4 яйца
3 с.л. олио
100 мл вода
шепа сол

За плънката:
400 г сирене
3 яйца

1 яйце за намазване
100 г кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Омесете тесто за къпаните кори, като в голяма купа предварително разбиете яйцата, олиото и водата.
2. Започнете да прибавяте брашното и месете, докато се получи твърдо тесто.
3. Тестото разделете на топки и ги оставете покрити с кърпа за около 20-25 минути.
4. Разточете топките, с точилка, на продълговати кори, с дебелина от около 2мм.
Постарайте се всички кори да са с еднакви размери, като с останалото тесто от всяка може да омесите нова кора. След като разточите една кора, разделете я по широчина на 2. Целта е да се получат кори с около 15 см. широчина .
5. Сложете на котлона голяма тенджера с вода и добавете една шепа сол. Изчакайте докато водата заври.
6. Поставяйте една по една корите във врящата вода за 2-3 секунди и веднага след това я потапяйте в друг съд със студена вода. По този начин ще спрете процеса на варене на самото тесто.
7. Намажете дъното на продълговата тавичка с олио.
8. Разбъркайте сиренето и яйцата за плънката.
9. Разпределете от сместа по дължина на кората. Завийте на руло, като не трябва да завивате повече от 2 пъти, защото ще стане много тестена.
10. Така полученото руло го прегъвате на 2 във формата на подкова.
11. Наредете в тавичка предварително покрита с хартия за печене. Намажете с разбитото яйце и печете на 180 градуса. Поръсете с настъргания кашкавал в края на печенето.
Пече се докато хване кафяво-златиста коричка.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.12.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.