Банички с маскарпоне и шам фъстък


Баници , Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:

1 пакет фини кори София мел
300 g смес от крем сирене и маскарпоне /1:1 или както предпочитате/
50 g краве масло
2 бр. яйца
70 g /без черупките/ суров шам фъстък - оставете около 1/3 от него за гарниране след изпичане на баничките.
мед

Начин на приготвяне:

1. Извадете корите от опаковкта и както са на руло ги нарежете на 12 равни части.
2. Намажете с масло формички за мъфени (или алуминиеви за еднократна употреба).
3. Смесете крем сиренето, маскарпонето и яйцата до хомогенност.
4. Разтопете маслото и нарежете ядките.
5. Разделете лентичките от едно рулце и подредете половината във формичка. Намажете с масло, добавете 2 с.л. плънка и поръсете с шамфъстък.
6. Поставете останалите лентички, намажете отново с масло.
7. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 ˚С за 20-25 минути.
8. Запечете останалия шамфъстък. След охлаждане извадете баничките от формичките, сипете по 1 ч.л. мед и поръсете с ядките.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

04.12.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.