Банички с праз лук и сирене


Баници

Необходими продукти:

1 пакет София Мел Фини кори
200 g сирене
200 g кисело мляко
45 g брашно София Мел Кекс
70 g мазнина / смес от олио и масло 1:1/
1 с.л.олио /за задушаване на праза/
3 бр. яйца
Щипка сол
2 стръка праз /около напр.200 g/
Сусамово семе /за поръсване/ - по желание

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата. Разбъркайте киселото мляко с брашното до хомогенна смес.
Разтопете маслото и го смесете с олиото.
Нарежете праза на шайби. Задушете го за кратко с щипка сол.
След като леко се охлади, прибавете натрошеното сирене.
Вземете една кора, напръскайте е я с мазнина, върху нея сложете 2-3 лъжици от течната смес. Поставяме втора кора като отново сипваме част 2-3 лъжици от течната смес и част от сиренето с праза. Завийте на руло , след това на охлюв и поставете в предварително намазнена тава.
И така докато свършат корите 😊

Намажете отгоре баничките с остатъка от мазнината. След това и с остатъка от течната смес.
По желание, можете да поръсете със сусам.
Изпечете с любов в предварително нагрята фурна на 180 ˚С до готовност / приблизително 28-30 минути според особеностите на вашата фурна/.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

03.11.2024

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.