Бретцели – Хот Дог с пушени пилешки наденички
Други солени печива
Необходими продукти:
За тестото:
1 и ½ чаени чаши хладка вода
2 супени лъжици захар
2 и ½ чаени лъжички суха мая
1 яйце и 1 белтък
4 и ½ чаени чаши брашно София Мел Екстра
60 грама масло, разтопено
1 супена лъжици сол
2 супени лъжици италиански подправки
½ чаена чаша настъргано сирене Пармезан
За приготвянето:
10 чаши вода
½ чаена чаша сода за хляб
15 пушени пилешки наденички
1 яйчен жълтък разбит с 1 супена лъжица вода
1 супена лъжица едра морска сол
1 супена лъжица семена от фенел
Начин на приготвяне:
Смесете хладката вода, маята и захарта в голяма купа, разбъркайте. Оставете настрани за 5-10 минути или докато сместа започне да се разпенва и увеличи обема си.
Поставете в голяма купа брашното, Пармезана, подправките и солта, размесете много добре. Направете по средата на брашното кладенче. В него изсипете водата с втасалата мая, яйцето и белтъка, разбъркайте, докато продуктите се комбинират. Накрая прибавете маслото и омесете, докато получите меко тесто. Прибавете още брашно, ако е необходимо, тестото трябва да е меко, но да не се лепи по ръцете ви.
Поставете готовото тесто в купа намазана добре с растително масло. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете на топло място за около 50 до 55 минути или докато тестото удвои обема си.
Загрейте фурната 180°С .
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
В това време поставете водата и содата за хляб в дълбока тенджера. Нека водата да заври на средна температура.
Извадете тестото върху леко намазана с мазнина работна повърхност и го разточете на голяма правоъгълна кора. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте около наденичките и се постарайте да закрепите тестото добре, като си помогнете с малко вода, за да залепне.
С помощта на решетъчна лъжица, потапяйте така оформените хлебчета във врящата вода със сода за една минута и от двете страни. Отцедете бретцелите от водата и ги поставете върху хартията за печене.
Поставете тавата с попарените хлебчета във фурната и печете около 20-25 минути, докато станат с апетитен кафеникав цвят.
Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване