Бързи кифлички с локум и орехи


Дребни сладки

Необходими продукти:

600 г брашно София мел Екстра
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.л. сода
1 кутийка локум

Начин на приготвяне:

1. От брашното, маслото, пудрата захар, киселото мляко, яйцата и содата се замесва твърдо тесто и се оставя да отпочине за около десет-двадесет минути.

2. След това се разделя на 8 равни топки, като всяка една се разточва и нарязва на еднакви триъгълници. В дебелата част на триъгълника се слагат парченца локум и нарязани орехчета. След това тестото се навива, като се започва от широката към тясната част, за да се оформят кифлички.

3. Пекат се при 180 градуса, докато станат златисти (около 20-на минути).

4. Oще горещи се подреждат и се поръсват с пудра захар.

5. Стават много вкусни и с бадеми, вместо орехи, но трябва да са печени и неосолени.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Николина Иванова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

23.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.