


Масленки
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. пудра захар
1 пакетче ванилия на прах
Начин на приготвяне:
1. Маста се разбива добре с пудрата захар и ванилията. Тя трябва да бъде студена, най-добре извадена от хладилника.
2. Постепенно се добавя брашното до получаване на средно меко тесто.
3. Ако омесеното тесто стане много меко - сложите го в купа, покрийте я с кухненско фолио и приберете тестото в хладилник, за да стегне.
4. Поставете хартия за печене в тава, а от тестото оформете топчета, които подредете в нея.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-14 минути, като внимавате да не изгорят.
6. След изпичане, сладките трябва да се охладят напълно и след това са готови за консумация.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
