Домашни тарали


Дребни соленки

Необходими продукти:

500 г. брашно тип 500 София Мел
150 мл. зехтин
120 мл. бяло вино
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Брашното, зехтина, бялото вино и подправките смесвам до получаване на тесто. Меся около 10 минути и оставям да почине тестото около час. От тестото оформям малки гевречета.

2. Гевречатата ги слагам в тенджера с вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Нареждам върху хавлиена кърпа, за да изсъхнат добре.

3. Пека на предварително загрята фурна 180 градуса около 25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ялдъз Арабаджиева от Плевен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.