Двуцветни сладки с шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
200 г меко масло
180 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
½ пакетче бакпулвер
1 щипка сол
1-2 с.л. какао
За декорация:
разтопен черен шоколад
накълцани ядки
натрошени цветни захарни бонбони
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с ванилията и захарта, добавете яйцето, солта, брашното и бакпулвера. Оформете тесто.
Разделете го на две равни части. Към едната прибавете какаото и разбъркайте хубаво за да се оцвети равномерно. Ако стане прекалено гъсто добавете 1-2 с.л. прясно мляко.
Увийте двете парчета тесто с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
След това ги разточете на тънки кори с приблизително еднакви размери.
Сложете ги една върху друга и навийте стегнато руло. Покрийте с фолио или хартия за печене и приберете в хладилник да стегне добре.
След това изрежете сладки и ги сложете в тава, покрита с хартия за печене.
Изпечете ги на 180 градуса за около 8-10 минути.
Извадете и охладете върху решетка.
Разтопете черен шоколад и потопете сладките в него. Поръсете с декорация по избор.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване