Хлебчета с чесън и билково масло
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л. мед
300 мл топло прясно мляко
50 г меко масло
1 ч.л. сол
За намазване:
125 г меко масло
1 скилидка чесън
Пресни билки по избор (магданоз, копър, розмарин)
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете в подходящ съд брашно и сол. Към тях налейте прясно мляко, добавете мая, мед и разбъркайте докато се получи тестена топка.
2. Тогава добавете мекото масло и започнете да месите поне 10 минути.
3. Прехвърлете в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.
4. Направете смес от меко масло, накълцани билки, чесън на паста и сол.
5. Разделете на 14 топки, изтънете всяка една. Разточете всяка една, намажете с ароматното масло (оставете малко за финално намазване) и направете прорези.
6. Разтеглете леко, усукайте и завийте тестото като розички.
7. Подредете оформеното тесто в тава, покрита с хартия за печене.
8. Оставете да втаса като покриете с фолио.
9. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
10. Извадете и намажете със заделеното масло.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване