Хлебчета с чесън и билково масло


Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л. мед
300 мл топло прясно мляко
50 г меко масло
1 ч.л. сол

За намазване:
125 г меко масло
1 скилидка чесън
Пресни билки по избор (магданоз, копър, розмарин)
Сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете в подходящ съд брашно и сол. Към тях налейте прясно мляко, добавете мая, мед и разбъркайте докато се получи тестена топка.
2. Тогава добавете мекото масло и започнете да месите поне 10 минути.
3. Прехвърлете в купа и оставете да втаса, докато удвои обема си.
4. Направете смес от меко масло, накълцани билки, чесън на паста и сол.
5. Разделете на 14 топки, изтънете всяка една. Разточете всяка една, намажете с ароматното масло (оставете малко за финално намазване) и направете прорези.
6. Разтеглете леко, усукайте и завийте тестото като розички.
7. Подредете оформеното тесто в тава, покрита с хартия за печене.
8. Оставете да втаса като покриете с фолио.
9. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
10. Извадете и намажете със заделеното масло.

 

 

 

 

 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.04.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.