Ябълково тиквен сладкиш


Сладкиши

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Екстра
120 г масло
3 бр яйца
1 ч.л канела
150 г овесени ядки
1 ч.л бакплувер
100 г пюре от тиква
3 бр ябълки

Начин на приготвяне:

1. Комбинирайте омекналото масло със захарта и солта. Разбийте с миксер за 5 минути.

2. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате, докато се получи гладка, лека паста.

3. Добавете овесените ядки, бакпулвера и канелата към пресятото брашно.

4. Разбъркайте получената смес в течната маса със силиконова шпатула, като изсипете на няколко етапа. Трябва да имате меко тесто.

5. Добавете пюрето от тиква. Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Смесете добре.

6. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Може да сложите резени ябълки и да поръсите с малко кафява захар отгоре, а малко преди да се извади поръсете с канела и шоколадови капки за разкош.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дария Ганчова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

19.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.