Ябълково тиквен сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Екстра
120 г масло
3 бр яйца
1 ч.л канела
150 г овесени ядки
1 ч.л бакплувер
100 г пюре от тиква
3 бр ябълки
Начин на приготвяне:
1. Комбинирайте омекналото масло със захарта и солта. Разбийте с миксер за 5 минути.
2. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате, докато се получи гладка, лека паста.
3. Добавете овесените ядки, бакпулвера и канелата към пресятото брашно.
4. Разбъркайте получената смес в течната маса със силиконова шпатула, като изсипете на няколко етапа. Трябва да имате меко тесто.
5. Добавете пюрето от тиква. Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Смесете добре.
6. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Може да сложите резени ябълки и да поръсите с малко кафява захар отгоре, а малко преди да се извади поръсете с канела и шоколадови капки за разкош.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дария Ганчова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване