Кекс с локум


Сладкиши

Необходими продукти:

1 и 1/2-2 ч.ч. бяло брашно София Мел Класик
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бр. бакпулвер
2 бр. ванилия
1 кутия локум

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата заедно със захарта.

2. Добавят се киселото мляко, ванилията и олиото. В отделна купичка се разбъркват брашното и бакпулвера, след което полученото се добавя към другата смес.

3. Локумът се нарязва на малки кубчета. Сместа се изсипва във форма за кекс и се добавя локумът.

4. Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. Кексът може да се поръси с пудра захар по желание.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Boyan Stoyanov от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.