Кекс с маскарпоне
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
220 г брашно София мел екстра
150 г масло
100 г шоколад за готвене
З яйца
150 г захар
50 г прясно мляко
1 бакпулвер
Продукти за крема
500 г маскарпоне
160 г пудра захар
4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Шоколадът и маслото се разтапят на слаб котлон. Оставя се да се охлади.
2. Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и прибавяме млякото.
3. Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към яйчената смес на частни. Накрая прибавяме разтопения шоколад с маслото.
4. Разбъркваме и сипваме в кексова форма намазана с олио и брашно.
Приготвяне на крема.
Разбиваме маскарпонето с пудрата захар и прибавяме яйцата едно по едно.
5. Сипваме получения крем върху кексовата смес.
6. По желание слагаме малко сладко от боровинки отгоре и печем на 180 градуса за около 50 мин. или до готовност.
7. След като се охлади вадим от формата и поръсва е с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катя Бурчина от Вълчедръм
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване