Кекс с маскарпоне


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

220 г брашно София мел екстра
150 г масло
100 г шоколад за готвене
З яйца
150 г захар
50 г прясно мляко
1 бакпулвер
Продукти за крема
500 г маскарпоне
160 г пудра захар
4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Шоколадът и маслото се разтапят на слаб котлон. Оставя се да се охлади.

2. Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и прибавяме млякото.

3. Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към яйчената смес на частни. Накрая прибавяме разтопения шоколад с маслото.

4. Разбъркваме и сипваме в кексова форма намазана с олио и брашно.

Приготвяне на крема.

Разбиваме маскарпонето с пудрата захар и прибавяме яйцата едно по едно.

5. Сипваме получения крем върху кексовата смес.

6. По желание слагаме малко сладко от боровинки отгоре и печем на 180 градуса за около 50 мин. или до готовност.

7. След като се охлади вадим от формата и поръсва е с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Катя Бурчина от Вълчедръм

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.