Киш с козе сирене и чери домати
Други солени печива
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
2 жълтъка
170 г меко масло
1 ч. л. сол
20 г настърган пармезан
7-8 с. л. леденостудена вода
За плънката:
4 средни яйца
200 мл сметана за готвене
100 г козе сирене
7-8 броя чери домати
150 г моцарела
6-7 маслини
сол, черен пипер, босилек, риган
Начин на приготвяне:
Брашното, солта, пармезана и мекото масло се стриват, докато се получат трохи. Добавят се яйцата и водата. Водата се добавя лъжица по лъжица, за да се получи тесто. После се прибира в хладилник за 30 минути.
Изкарва се тестото от хладилника и се разточва кора малко по-голяма от съда, в който ще се пече киша. Покриваме тавата и стените изцяло, като изрязваме излишното. Правим дупки по кората с вилица и отново прибираме в хладилника.
Приготвя се плънката като яйцата и сметаната се смесват, добавят се и подправките. Сместа се изсипва върху тестото, натрошава се козето сирене и се подреждат разполовените домати и маслини. Накрая се покрива с нарязаната на тънко моцарела и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване