Коледен кейк


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

За тестото:
Брашно София Мел Кекс - 160 g
Сол-2 g
Бакпулвер- 4 g
Кората на един лимон
Масло -180 g
Пудра захар- 150 g
Яйца- 4 бр

За сироп:
Захар -50 g
Вода-35 ml
Лимонов сок- 20 мл
Ванилия- ½ капсула

За глазурата:
Пудра захар- 150 g
Лимонов сок – 20-25 ml
Лимонова есенция- 1-2 капки

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото с пудра захар и добавете яйцата.
2. Смесете сухите съставки с лимонова кора и ги прибавете към маслената смес.
3. Разбъркайте добре, подгответе форма за кекс и сложете тестото в нея.
4. Изпечете на 175 ˚С за 40 минути.

Сироп:
1. Сварете вода, захар и лимонова кора за 2-3 минути.
2. След охлаждане добавете ванилия и сиропирайте кекса с лъжица.

Глазура:
1. Смесете пудра захар с лимонов сок и есенция.
2. Глазирайте кекса с пош и по желание украсете със захарни поръски.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

04.12.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.