Коледни звезди


Дребни сладки

Необходими продукти:

4 до 4 1/2 ч.ч. брашно София мел Екстра
2 яйца
1 ч.ч кафява захар
3 с.л мед
2/3 ч.ч. олио
1 ч.л сода
1 ч.ч ядки, нарязани на ситно
2/3 ч.ч сушени плодове нарязани на ситно
2 с.л портокалови и лимонови захаросани кори
1 ванилия
1 с.л канела
1 ч.л джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Ядките и сушените плодове се нарязват. Смесват се в подходяща купа, в която после, ще се замеси тестото. Слагат се и портокаловите и лимонови корички.

2. Меда се разтапя на котлон заедно със захарта. Бърка се докато захарта не се разтопи напълно и сместа стане еднородна.

3. В затоплената захарна смес се изсипват подправките (ванилия, 1с.л канела, 1ч.л.джинджифил). Бърка се докато сместа не ги поеме напълно. Накрая се добавя и содата, разбърква се още няколко пъти и се изсипва в купата при ядките и плодовете.

4. Разбърква се енергично докато не ги поеме всичките.

5. Добавят се едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато. Добавят се олиото и брашното. Добре е да се поомеси известно време, докато тестото стане меко гладко и лъскаво.

6. Тестото се увива и се оставя да престои в хладилника едно денонощие.

7. Разточва се на кора около 5 мм и се изрязват звезди.

8. Пекат се на около 180ºC

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ралица Георгиева от Дряново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

07.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.