Макарина


Баници

Необходими продукти:

1 кг София Мел Екстра
5 яйца
1 кафена лъжица сол
200 мл олио
1 литър вода
400 г сирене
брашно за доомесване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със солта. Постепенно се прибавя пресято брашно. Тестото е готово когато спре да лепне. Разделяме на 5 топки, които оставяме да починат 20 минути. После с помощта на точилка и брашно разточваме на тънко. От готовия лист правим парчета с големина 10 на 10 см.

2. В намазнена тава редим един ред от парчетата. Поръсваме с олио и сирене. Повтаряме до свършване на продуктите. Нарязваме на парчета.

3. Печем до златисто на 200 градуса около 30 минути. Заливаме с 1 литър студена вода - 200 мл за всяко яйца. Допичаме до изпаряване на водата.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Краси Борисова от Свищов

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

08.03.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.