Млечно реване


Сладкиши

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
300 г захар
1 пакетче бакпулвер
1 литър пр. мляко
1 пакетче ванилия
сладкарска сметана за украса

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме с миксер яйцата заедно с половината от захарта, докато се образува пухкав крем.

2. Брашното пресяваме с бакпулвера и добавяме постепенно към яйчената смес, като разбъркваме с шпатула.

3. В тавичка, която предварително е намазана с олио, изсипваме сместа за реването.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин.

5. Готовият сладкиш изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.

6. В друг съд загряваме прясното мляко, добавяме в него станалата захар и ванилията. След като захарта се стопи, сваляме от котлона и оставяме настрани.

7. Нарязваме на ромбоиди или крадрати сладкиша и го заливаме със сиропа. Изчакваме да поеме добре, сервираме охладен. Украсява се по избор със сметана, кокосови стърготини, шам фъстък и др.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Гергана Милчева от Горен чифлик

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

19.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.