Мързелив тутманик
Баници
Необходими продукти:
София мел Екстра
2 бр. яйца на стайна температура
2 ч.ч топло прясно мляко
350 г сирене
3 ч.ч брашно София мел Екстра
1 щипка дол
20 г прясна мая
8 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа се разтваря маята и затопленото мляко с 1 с.л захар в него. Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно София мел Екстра. Добавете натрошеното сирене, зехтина и разбъркайте много добре сместа.
2. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Оставете да почине на топло място за около 25 минути.
3. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Анна Петкова от Сливен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
