Обърнат сладкиш с ябълки на мама
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел
1 ч.ч. захар за яйцата + 1/2 ч.ч за карамелизиране
4 яйца
1 пакетче бакпулвер 10 гр.
1 пакетче ванилия
6 ябълки
1/2 пакетче чисто часло
Начин на приготвяне:
1. Приготвяме кексовата смес като разбиваме яйцата със захарта.
2. Прибавяме постепенно брашното с бакпулвера и ванилията.
3. В тава с диаметър 25 см на котлона разтопяваме маслото и 1/2 ч.ч захар да се карамелизира.
4. Почистените, обелени и нарязани ябълки на полумесеци нареждаме върху карамела на 2 реда, заливат се с кексовата смес.
5. Сладкишът се пече на умерена фурна. Когато е готов се обръща с ябълките нагоре. Ако е останал карамел в тавата, наливаме малко вода и разстопяваме на котлона, с получения сироп заливаме сладкиша.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветанелия Давидкова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване