Пандишпаново руло


Сладкиши

Необходими продукти:

15 с.л. брашно София Мел
15 с.л. захар
4 яйца, ако са по-малки - 5 яйца
1 пакетче ванилова захар
сладко от сини сливи/кайсии
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със захарта на гъста смес докато побелее. Добавяме брашното лъжица по лъжица, като се бърка внимателно с шпатула или дървена лъжица.

2. Сместта се излива върху хартия за печене в правоъгълната тава от готварската печка.

3. Пече се в умерена фурна, на второ ниво около 5 минути, докато порозовее отгоре.

4. Изважда се и се обръща върху хартия за печене или мокра кърпа.

5. Навива се на руло и се оставя около 5 минути.

6. Развива се, намазва се със сладко от сини сливи/кайсии и се навива на руло.

7. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Цветанелия Давидкова от Шумен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.