Пясъчни сладки с канела


Дребни сладки

Необходими продукти:

350-400 г брашно София мел Класик
200 г краве масло
130 г пудра захар
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
За пълнежа:
70 г меко краве масло
30 г течен мед
50 г кафява захар
2 с.л. брашно София мел Класик
1 с.л. канела
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме мекото масло, пудрата захар, ваниловата захар, щипката сол и яйцето.

2. Добавяме брашното и бакпулвера и замесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме да престои около 30-60 мин. в хладилника.

3. Съставките за пълнежа разбъркваме докато всичко се смеси добре.

4. Разточваме тесто върху хартия за печене в правоъгълник с дебелина 3-4 мм и намазваме го с плънката и навиваме на руло. Увиваме рулото с фолио и го оставяме да престои ноща в хладилника.

5. Нарязваме рулото с остър нож на филийки с дебелина 5-6 мм и нареждаме върху хартия за печене. Печем на 190 градуса за около 10 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

20.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.