


Питка със сирене - Петрич
Питки, Погачи
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Екстра
3-4 яйца
250 г сирене
300 мл топла вода
½ кубче жива мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Маята и захарта се смесват с половината вода и се оставя да шупне. След това се добавят останалата вода, 2 от яйцата, солта и брашното и се омесва меко тесто. Прибавят се сиренето и чубрицата. Оставя се да втаса за 1 час. Подготвя се по-голяма тава като се намазава с олио и леко се поръсва с брашно. Тестото се слага в нея като се разстила равномерно, правят се 2-3 дупки и там се чукват останалите яйца (яйцата са по ваша преценка, може да са повече). Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
