


Постни сладки с овес
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 и ½ ч.ч. брашно София Мел Екстра
4 с.л. тъмна кафява захар
3 с.л. олио
1 ч.ч. овес
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. канела
120 гр стафиди
Начин на приготвяне:
В купа смесете захарта, канелата и олиото. Към тях добавете овеса, сушените плодове и пресятото брашно с бакпулвер. Бъркайте, докато получите лепкаво тесто.
На дъното на тава сложете хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки купчинки от сместа.
Така наредените сладки печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато крайчетата им започнат да хващат кафява коричка.
Ако нямате овес - може да го заместите с овесени ядки.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
