


Родопски колачета
Други сладки печива
Необходими продукти:
около 300 г брашно София Мел Класик
350 г кисело мляко
1 ч. ч. топла вода
2 яйца
½ ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. олио
1ч. л. сол
1 щипка захар
масло за намазване
мед или сладко
Начин на приготвяне:
Содата се угася в киселото мляко. Добавят се яйцата, водата, олиото, солта и захарта. Всички продукти се разбъркват добре. Постепенно се добавя брашно до получаване на смес със гъстотата на боза.
Незалепващ тиган се загрява на умерена температура и намазнява с олио. Половин черпак от сместа се изсипва и разпределя равномерно. След като се изпече от едната страна, с шпатула се обръща и от другата. Всяко колаче се намазва с масло. Сервират се топли с мед или домашно сладко.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
