Домашни рогчета със сирене


Други солени печива

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Екстра
14 г суха мая
15 г сол
4 броя яйца
100 мл олио
350 г свинска мас
25 г захар
250 г сирене

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа се смесва маята с 3-4 с.л. брашно и захарта. Към тях се добавя около 200 мл хладка вода, съставките се размесват и се оставят да шупнат.
2. Замесва се тесто, като се добавят и останалите продукти, заедно с 3 бр. от яйцата. Свинската мас трябва да е мека (на стойна температура), а не течна.
3. Останалата част от яйцето се разделя на две части - едната част за намазване отгоре на готовите рогчета, а другата се смесва с натрошеното сирене за плънка.
4. Така замесено тестото се оставя около 30 минути на стайна температура да се отпусне.
5. След което се разделя на късове, оформят се и се поставя плънката (от яйцето и сиренето).
6. Получените рогчета се нареждат в тавичка и се оставят да втасат около 45 минути на стайна температура.
7. Отгоре се намазват с яйце и се изпичат в предварително загрята фурна на 230-240 С (без вентилатор) за 10-12 минути.

Това количество е предназначено за около 20 броя рогчета, като по желание може да намалят продуктите на половина. По желание може да се поръсят със сусам или мак.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

23.04.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.