Руло с бял шоколад
Сладкиши
Необходими продукти:
130 г бращно София Мел микс за кекс
4 яйца
70 г захар
2 пакетчета ванилия
250 г бял шоколад
250 г масло
200 г пудра захар
230 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата, които са със стайна температура за около 5 минути. Прибавяме захарта, ванилията и солта, и разбиваме за още 2 минути. Постепенно започваме бъркайки да добавяме брашното. Когато се смеси добре изсипваме сместа в застлана с хартия за печене тава с приблизителни размери 25х40.
2. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути. Когато блатът е готов го обръщаме върху памучна кърпа, махаме хартията и завиваме на руло. Така стои, докато изстине напълно.
3. За крема разтопяваме шоколада и оставяме да се охлади. Смесваме омекналото масло, пудрата захар и солта и бъркаме до гладък крем. Прибавяме сметаната и ванилията и отново разбъркваме. Накрая слагаме шоколада, след което пак разбъркваме.
4. Развиваме рулото и го намазваме с крема, като оставяме и част от него за измазване отвън, след което отново го завиваме. Намазваме го отвън и декорираме по избор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Николова от Бургас
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване