Руло с бял шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

130 г бращно София Мел микс за кекс 
4 яйца
70 г захар
2 пакетчета ванилия
250 г бял шоколад
250 г масло
200 г пудра захар
230 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата, които са със стайна температура за около 5 минути. Прибавяме захарта, ванилията и солта, и разбиваме за още 2 минути. Постепенно започваме бъркайки да добавяме брашното. Когато се смеси добре изсипваме сместа в застлана с хартия за печене тава с приблизителни размери 25х40.

2. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути. Когато блатът е готов го обръщаме върху памучна кърпа, махаме хартията и завиваме на руло. Така стои, докато изстине напълно.

3. За крема разтопяваме шоколада и оставяме да се охлади. Смесваме омекналото масло, пудрата захар и солта и бъркаме до гладък крем. Прибавяме сметаната и ванилията и отново разбъркваме. Накрая слагаме шоколада, след което пак разбъркваме.

4. Развиваме рулото и го намазваме с крема, като оставяме и част от него за измазване отвън, след което отново го завиваме. Намазваме го отвън и декорираме по избор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Николова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.