Усукан тутманик


Други солени печива

Необходими продукти:

500 g брашно София Мел Екстра
250 ml прясно мляко
½ кубче мая
150 g сирене, натрошено
200 g масло, разтопено
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

Направете тесто от брашно, сол и разтворена мая в топло мляко, олио и захар. Оставете тестото да втаса.
Разделете го на 3-4 части и разточете кори.
Намажете всяка една обилно с разтопено масло и поръсете с натрошено сирене.
Изрежете фитили, които да усучете, подредете в тава, покрита с хартия за печене и оставете да втаса.
Намажете с жълтък смесен с малко вода преди да изпечете на 180 градуса до готовност, около 40 минути.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

21.01.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.