Баклава
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница София мел
100 грама краве масло
150 грама смлени орехи
100 грама кокосова захар
За сиропа:
400 грама кокосова захар
250 милилитра вода
сока от едил лимон
Начин на приготвяне:
Сложете корите за баница върху плот.
Намажете една кора с разтопено масло с помощта на четка.
Поръсете с кокосова захар и смлени орехи.
Поставете тънка точилка в началото на кората и плъзнете точилката, така че кората да се увие около нея.
Съберете двата края на рулото, така че да се прибере до половина към средата и внимателно отстранете точилката.
Намажете тава с диаметър 26 сантиметра с разтопено масло. Сложете готовото руло в тавата.
След това повторете процедурата по навиването с останалите кори и ги подредете в тавата.
Намажете отгоре с разтопено масло.
Печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Пригответе сиропа като сложите в тенджера кокосовата захар, водата и сока от лимон.
След като захарта се стопи, дръпнете тенджерата от котлона.
Оставете сиропа да изстине.
Залейте топлата баклава със студен сироп.
Оставете баклавата да отлежи за 12-16 часа.
Разрежете на парчета.
Приятен апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване