Баклава


Необходими продукти:

1 пакет кори за баница София мел
100 грама краве масло
150 грама смлени орехи
100 грама кокосова захар
 

За сиропа:
400 грама кокосова захар
250 милилитра вода
сока от едил лимон

Начин на приготвяне:

Сложете корите за баница върху плот.
Намажете една кора с разтопено масло с помощта на четка.
Поръсете с кокосова захар и смлени орехи.
Поставете тънка точилка в началото на кората и плъзнете точилката, така че кората да се увие около нея.
Съберете двата края на рулото, така че да се прибере до половина към средата и внимателно отстранете точилката.
Намажете тава с диаметър 26 сантиметра с разтопено масло. Сложете готовото руло в тавата.
След това повторете процедурата по навиването с останалите кори и ги подредете в тавата.
Намажете отгоре с разтопено масло.
Печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Пригответе сиропа като сложите в тенджера кокосовата захар, водата и сока от лимон.
След като захарта се стопи, дръпнете тенджерата от котлона.
Оставете сиропа да изстине.
Залейте топлата баклава със студен сироп.
Оставете баклавата да отлежи за 12-16 часа.
Разрежете на парчета.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

15.01.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.