Плетени питки с крема сирене
Необходими продукти:
За опарата:
30 грама брашно София Мел Екстра
200 милилитра прясно мляко
За тестото:
650 грама брашно София Мел Екстра
200 милилитра прясно мляко
9 грама суха мая за хляб
40 грама кокосова захар
2 яйца
40 грама краве масло, разтопено
15 грама сол
За плънката:
200 грама крема сирене
100 грама краве сирене
За намазване:
125 грама краве масло, разтопено
Начин на приготвяне:
Сложете млякото и брашното за опарата в тенджера.
Разбъркайте добре с телена бъркалка и поставете тенджерата на котлона, за да се сгъсти сместа.
Трябва да се получи смес като за млечен крем.
Сложете брашното в дълбока купа. Направете кладенче в средата.
Изсипете прясното мляко, маята, кокосовата захар, яйцата, маслото и солта.
Накрая прибавете изстиналата опара.
Замесете тесто и го оставете да втаса.
Пригответе плънката като в купа сложите крема сиренето и добавите натрошеното сирене. Разбъркайте добре.
Втасалото тесто разделете на шест равни по големина топки.
Всяка точка разточете на елипса. Сгънете през средата, на две.
С помощта на нож за пица, направете разрези там, където е сгънато тестото.
Получените ленти, разтворете леко и промушете една през друга, както виждате на видеото.
Разгънете тестото. В средата, там, където е плитката, сложете от плънката.
Прегънете двата края и ги прещипете леко.
Поставете плетените питки в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с разтопено масло.
Печете на 180 градуса за 35-40 минути.
Извадете тавата от фурната и намажете питките с разтопено масло.
Приятен апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване