Тортата на баба
Торти
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч брашно София мел Класик
6 яйца
2 1/2 ч. ч захар
1/2 ч.ч олио
1 ч. ч кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 каф. лъжица сода бикарбонат
1 ванилия
Крем:
1 литър прясно мляко
3 яйца
1 ч. ч захар
5 - 6 с. л брашно
1 ванилия
30 г масло
Начин на приготвяне:
Блатове:
1. Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер. Постепенно се добавят олиото, киселото млякото и другите съставки.
2. Тестото е за три блата. Във форма за торта, предворително застлана с хартия се изсипват 2 ч. ч от сместта (за 1 блат).
3. Пече се на 180 градуса до готовност. И така се изпичат още 2 блата
За крема:
1. Млякото и захарта се слагат на котлона да заврят.
2. Яйцата се разбиват с брашното и малко мляко. Внимателно на тънка струйка се прибавят към топлото мляко, при непрекъснато разбъркване.
3. Добавят се ванилия и бучка масло. Когато заври се отстранява от котлона. Тортата се сглобява като между блатовете се слага много крем. Отгоре и отстрани също се покрива с крем.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
