Тортата на баба


Торти

Необходими продукти:

2 1/2 ч. ч брашно София мел Класик
6 яйца
2 1/2 ч. ч захар
1/2 ч.ч олио
1 ч. ч кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 каф. лъжица сода бикарбонат
1 ванилия
Крем:
1 литър прясно мляко
3 яйца
1 ч. ч захар
5 - 6 с. л брашно
1 ванилия
30 г масло

Начин на приготвяне:

Блатове:

1. Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер. Постепенно се добавят олиото, киселото млякото и другите съставки.

2. Тестото е за три блата. Във форма за торта, предворително застлана с хартия се изсипват 2 ч. ч от сместта (за 1 блат).

3. Пече се на 180 градуса до готовност. И така се изпичат още 2 блата

За крема:

1. Млякото и захарта се слагат на котлона да заврят.

2. Яйцата се разбиват с брашното и малко мляко. Внимателно на тънка струйка се прибавят към топлото мляко, при непрекъснато разбъркване.

3. Добавят се ванилия и бучка масло. Когато заври се отстранява от котлона. Тортата се сглобява като между блатовете се слага много крем. Отгоре и отстрани също се покрива с крем.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

09.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.