Кашкавалени кифлички
Дребни соленки
Необходими продукти:
520 г брашно София Mел Класик
200 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.л. сол
250 г краве масло
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
1 стъпка
В купа смесете брашното, солта, настърганият кашкавал и натрошеното сирене. В кладенче поставете настърганото краве масло и киселото мляко, с угасената в него сода бикарбонат.
2 стъпка
Омесете меко тесто, което оставете да престои в хладилника 8-9 часа.
3 стъпка
Готовото тесто разточете на кори с дебелина около 3 - 4 мм, нарежете на триъгълници и навийте на кифлички.
4 стъпка
Наредете ги в тава, покрита хартия за печене и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 170°C фурна.
СВЕТЛА ПЕТРОВА, Гр. ТЕРВЕЛ
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване