


Заскрежени сладки с течен шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
500-520 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
290 г захар
50 г краве масло
100 мл олио
1 пак. бакпулвер
60 г какао
3 с.л. ром или коняк
1 пак. ванилова захар
настъргана кора на 1-2 портокала
пудра захар за овалване
течен шоколад за пълнеж
Начин на приготвяне:
1 стъпка
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете после като не преставате да бъркате с миксер - маслото, олиото, ваниловата захар, бакпулвера, брашното, какаото, алкохола и коричките портокал.
2 стъпка
Оставете тестото за около час в хладилника да стегне.
3 стъпка
Оформете на топчета като в средата добавите течен шоколад, а топчетата овалвате в пудра захар.
4 стъпка
Поставете в тава, на разстояние една от друга и печете във фурна на 180°C.
ВИОЛЕТА АТАНАСОВА, Гр. ШУМЕН

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
