Заскрежени сладки с течен шоколад
Дребни сладки

Необходими продукти:

500-520 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
290 г захар
50 г краве масло
100 мл олио
1 пак. бакпулвер
60 г какао
3 с.л. ром или коняк
1 пак. ванилова захар
настъргана кора на 1-2 портокала
пудра захар за овалване
течен шоколад за пълнеж

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете после като не преставате да бъркате с миксер - маслото, олиото, ваниловата захар, бакпулвера, брашното, какаото, алкохола и коричките портокал.

2 стъпка
Оставете тестото за около час в хладилника да стегне.

3 стъпка
Оформете на топчета като в средата добавите течен шоколад, а топчетата овалвате в пудра захар.

4 стъпка
Поставете в тава, на разстояние една от друга и печете във фурна на 180°C.

ВИОЛЕТА АТАНАСОВА, Гр. ШУМЕН

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.