Агнеси


Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно
4 айца
150 г меко масло
2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилова есенция
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Орехите се смилат на дребно. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер. Щом станат на пяна, в тях постепенно се сипва 1 чаша пресята пудра захар и разбиването продължава, докато станат на сняг.

2. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и солта. В него се налива разтопеното масло и се разбърква.

3. Сместа се сипва постепенно в тази с белтъците, като се разбърква с миксер.

4. Накрая се добавят ореховите ядки и се бърка с шпатула. В правоъгълна тава, намазана с олио и поръсена с брашно, сместа сесипва и се пече за около 30 мин. в предварително загрята на 170 С фурна.

5. Изпеченият сладкиш се оставя да се охлади за 10 минути. Жълтъците се разбиват за 2-3 минути с останалата чаша пудра захар и ванилията.

6. Глазурата се нанася равномерно върху леко изстиналия блат.

7. Поставя се в 60-70 С фурна и се суши за 5 мин. до втвърдяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елица Кръстева от град София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

04.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.