1 ч.ч. брашно
4 айца
150 г меко масло
2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилова есенция
1 щипка сол
1. Орехите се смилат на дребно. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер. Щом станат на пяна, в тях постепенно се сипва 1 чаша пресята пудра захар и разбиването продължава, докато станат на сняг.
2. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и солта. В него се налива разтопеното масло и се разбърква.
3. Сместа се сипва постепенно в тази с белтъците, като се разбърква с миксер.
4. Накрая се добавят ореховите ядки и се бърка с шпатула. В правоъгълна тава, намазана с олио и поръсена с брашно, сместа сесипва и се пече за около 30 мин. в предварително загрята на 170 С фурна.
5. Изпеченият сладкиш се оставя да се охлади за 10 минути. Жълтъците се разбиват за 2-3 минути с останалата чаша пудра захар и ванилията.
6. Глазурата се нанася равномерно върху леко изстиналия блат.
7. Поставя се в 60-70 С фурна и се суши за 5 мин. до втвърдяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ