Агнеси
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно София мел Ектра
1 чаена чаша смлени орехи
220 грама разтопено краве масло
4 разбити на сняг белтъци
1 чаена чаша захар
1чаена чаша пудра захар
4 жълтъка
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. 1 ч.чаша захар + 220 г. разтопено краве масло се разбиват до по побеляване. Постепенно се добавя 1 ч..чаша брашно София мел Екстра смесено с 1 ч..чаша смлени орехи.
2. Разбитите на сняг 4 белтъка се добавят към сместа. Сместа се разстила на тънко- около 1 см. в тава застлана с хартия за печене.
3. Пече се на 170 градуса до леко порозовяване.
4. След като изстине се намазва с глазура от разбитите 4 жълтъка с 1ч.чаша пудра захар с 1ванилия.
5. Поръсва се с цветни пръчици и след като престои няколко часа се нарязва на парченца . Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Диана Илиева от Свищов
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/B8Mf6y9FPU.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)