Арменски сладки Гата
Дребни сладки

Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел Екстра
150 г краве масло
1 яйце
150 г кисело мляко
7 г бакпулвер
30 г захар
2 г сол
100 г захар
100 г орехи

Начин на приготвяне:

1. В блендер се разбиват студеното масло и брашното до трохи. В купа се слага яйцето, киселото мляко, брашнените трохи, бакпулвера, солта и 30 г захар. Омесва се меко тесто. Не се меси много. Увива се с фолио и се слага в хладилника за около 1 час.

2. Плънката от 100 г орехи и 100 г орехи се смила в блендера. Тестото от хладилника се разточва на правоъгълна кора.

3. Отгоре се разстила плънката и тестото се навива на руло.

4. Навязва се на дебелина около 1 см.

5. Пекат се на 180 градуса около 25 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.