Арменски сладки Гата
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел Екстра
150 г краве масло
1 яйце
150 г кисело мляко
7 г бакпулвер
30 г захар
2 г сол
100 г захар
100 г орехи
Начин на приготвяне:
1. В блендер се разбиват студеното масло и брашното до трохи. В купа се слага яйцето, киселото мляко, брашнените трохи, бакпулвера, солта и 30 г захар. Омесва се меко тесто. Не се меси много. Увива се с фолио и се слага в хладилника за около 1 час.
2. Плънката от 100 г орехи и 100 г орехи се смила в блендера. Тестото от хладилника се разточва на правоъгълна кора.
3. Отгоре се разстила плънката и тестото се навива на руло.
4. Навязва се на дебелина около 1 см.
5. Пекат се на 180 градуса около 25 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Аймалиева от Благоевград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване