Бабини мекички
Питка, Погача

Изпратена от:

Силвия Димитрова от Нови Искър

Необходими продукти:

300-350 г брашно София Мел Класик 
250 мл вода 
щипка сол
щипка захар
5-6 с.л олио
1/4 кубче мая

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното в купа. Стопляме водата, като отделяме около 100 мл. в която, разтваряме 1/4 кубче мая.

2. В пресятото брашно добавяме щипка сол и щипка захар, 6 с.л. олио, след което разтворената мая и останалата част от топлата вода постепенно, като месим, докато се получи меко тесто (ако е необходимо добавям още малко топла вода).

3. Оставяме го да втаса около 1 ч на топло. Ако е по-студено ще втасва по-дълго време.

4. От втасалото тесто оформяме мекичките, които пържим в гореща мазнина.

5. Готовото тесто може да се съхранява в хладилник 5 дни и да се ползва на части, когато пожелаете.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.