Бабини прасковки
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София мел Екстра
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 к.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1 бр. ванилия
мармалад
кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата и захарта и прибавяме олиото и прясното мляко. Смесваме бакпулвера и брашното и добавяме постепенно към яйчената смес. Омесваме тестото и го оставяме в хладилник за една нощ.
2. Оформяме топчета и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Още докато са топли се издълбават и смесваме трохите и мармалада и ги залепваме.
3. Приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя (по желание) която се разтваря в захарен сироп, след това се овалват във захар.
Бон апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виличка Бозова от Село Остров
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване