Бабини прасковки


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Екстра
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 к.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1 бр. ванилия
мармалад
кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата и захарта и прибавяме олиото и прясното мляко. Смесваме бакпулвера и брашното и добавяме постепенно към яйчената смес. Омесваме тестото и го оставяме в хладилник за една нощ.

2. Оформяме топчета и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Още докато са топли се издълбават и смесваме трохите и мармалада и ги залепваме.

3. Приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя (по желание) която се разтваря в захарен сироп, след това се овалват във захар.

Бон апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виличка Бозова от Село Остров

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

18.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.