Бадемови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

20 г брашно София Мел Класик
2 бр. (около 70 г) белтъци
150 г захар
80 г смлени бадеми

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете белтъците и смлените бадеми и разбъркайте много добре.

2. Добавете захарта и загрейте на водна баня, като бъркате непрекъснато. Веднага след като захарта се разтвори и сместа стане течна, отстранете.

3. Добавете брашното, разбъркайте добре и оставете настрана.

4. Прехвърлете охладената смес в сладкарски пош и наредете сладките върху хартия за печене на голямо разстояние едно от друго, тъй като при печенето се разтекат.

5. Печете на 170°C за около 20 минути.

6. Охладете готовите сладките и след това извадете ги от хартията за печене.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

04.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.