Багети


Хлябове

Необходими продукти:

450 г София Мел Класик
1 ч.л сол
7 г суха мая
374 мл. топла вода

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява. Маята се разтваря в малко вода 3-4 с.л и 1 с.л от брашното. Оставя се да шупне, покрита с кърпа за 20 минути. След като е шупнала маята се прибавя при брашното и водата. Разбърква се и полученото тесто се оставя да си почине за 90 минути.

2. Разделяме тестото на 4 и оформяме багети. Преди да ги изпечем ги оставяме за 30 минути да втасат.

3. Фурната се загрява на 230 градуса и се поставя тава с вода. Багетите се поръсват с брашно.

4. Слагат се във фурната и градусите се намалят на 180.

5. Пече се 20 минути на 180 градуса и още 20 минути на 160 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Памела Топкова от Петрич

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

17.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.