Баклава с локум и орехи
Сладкиши
Необходими продукти:
1/2 ч.ч. брашно София мел
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч. захар
1 пакет кори за баклава
10 г бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 пакетче канела
2 кутии локум
За сиропа
захар 1 кг
вода 1 л.
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата, добавяме захарта.
2. Брашното го смесвате с бакпулвера и добавяте към яйцата и захарта.
3. Нарежете локума на малки парченца заедно със смлените орехи и канелата, добавяте към сместа. Разбърквате всичко хубаво.
4. Вземете един лист кора нанасете от сместа и навийте на руло. Редите в намазнена тава, докато ви свършат корите и сместа за баклавата.
5. Нарязвате на парчета, преди да я запечете.
6. Намазвате отгоре с малко олио и запичате във фурната до златист цвят.
7. От захарта и вода се сварява умерено гъст сироп.
9. Изстиналата баклава се залива с врящия сироп и се оставя да престои една нощ, за да се напои.
10. Поднася се на следващия ден. Може да се поръси със смлени орехи.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дечко Милев от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване