Бананов кейк със стафиди
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Необходими продукти:

320 г брашно София Mел класик
125 г захар
2 яйца
125 мл прясно мляко
60 г меко краве масло
3 банана
60 г стафиди
2 ч.л бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Започвате със сухите съставки - брашното, бакпулвера, захарта. Разбъркайте и добавете маслото до получаване на трохи.

2. Намачкайте бананите с вилица.

3. Отделно смесете течните съставки - яйцата, прясното мляко и бананите.

4. Добавете течната към сухата смес и разбъркайте добре до получаване на хомогенност.

5. Поръсете със стафиди.

6. Изсипете в силиконова форма и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 - 45  минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.