Бананов кекс с шоколадова глазура
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 банана намачкани на пюре
1/2 пак. бакпулвер
1 шоколад разтопен за глазурата +100 мл сл. сметана
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се олиото, млякото, намачканите банани, накрая се добавят брашното с бакпулвера. Ако се използва брашно с набухвател, не се слага бакпулвер.
2. Пече се около 45 мин. на 180 градуса.
3. След като изстине се обръща в подходящ съд и се залива с разтопения шоколад, разбъркан със 100 мл течна сладкарска сметана или 50 мл прясно мляко. По желание може да се украси с шоколадови пръчици. Също така може и в тестото да се сложат шоколадови пръчици или малки парченца шоколад, става много ефектно.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Милчева от Горен чифлик
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване