Бананов кекс с шоколадова глазура


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 банана намачкани на пюре
1/2 пак. бакпулвер
1 шоколад разтопен за глазурата +100 мл сл. сметана

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се олиото, млякото, намачканите банани, накрая се добавят брашното с бакпулвера. Ако се използва брашно с набухвател, не се слага бакпулвер.

2. Пече се около 45 мин. на 180 градуса.

3. След като изстине се обръща в подходящ съд и се залива с разтопения шоколад, разбъркан със 100 мл течна сладкарска сметана или 50 мл прясно мляко. По желание може да се украси с шоколадови пръчици. Също така може и в тестото да се сложат шоколадови пръчици или малки парченца шоколад, става много ефектно.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Гергана Милчева от Горен чифлик

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.