2 ч.ч. непресято брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. масло стайна температура
1 ч.ч. захар
2 яйца
3-4 презрели банана
1 ч.л. мляко
1 ампула ванилова есенция
1/2 ч.ч. смлени орехи
1. Брашното, солта и бакпулвера се смесват в средно голяма купа. В друга купа се смесват мекото масло и захарта, докато не стане пухкава смес.
2. При маслото и захарта се добавят и яйцата и отново се разбърква с миксер.
3. Бананите се обелват и се смачкват, докато станат на пюре, после добавяме млякото и ванилията.
4. В купата с маслото се редуват, сипвайки, купата с брашното и тази с бананите, като при всяко сипване се бърка. Накрая се добавят и орехите.
5. Тавата се намазнява и сместа се слага и се пече на 180 С.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ