Бананови мъфини с маслен крем


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 пак. бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 яйца
100 мл олио
2 банана
100 г черен шоколад
150 г краве масло
190 г пудра захар
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купата на настолен миксер захарта с яйцата и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото.

2. Прибавете намачканите с вилица банани, брашното и бакпулвера.

3. Добавете натрошения на едри парченца шоколад. Напълнете формите за мъфини до 2/3 от обема и печете на 180◦C за 15-20 минути.

4. В купата на миксера смесете размекнатото масло с ванилията и пресятата пудра захар. Разбъркайте на ниска скорост докато се смесят, след което добавете прясното мляко и есенцията. Разбийте на висока скорост до пухкав крем.

5. До употреба го съхранявайте в добре затворен найлонов плик. Декорирайте мъфините.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Марияна Войникова от Сливен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

21.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.