Бисквити с фъстъчено масло и течен шоколад


Дребни сладки

Необходими продукти:

190 г брашно Класик София Мел
115 г захар
80 г кафява захар
105 г меко масло
150 г фъстъчено масло
1 яйце
¾ чаена лъжица сода бикарбонат
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

1. Брашното се смесва със солта, бакпулвера и содата. В купата на миксера се смесват маслото и двата вида захар. Разбиват се докато се получи гладка кремообразна смес.

2. Добавя се разбитото с вилица яйце и фъстъченото масло. Разбърква се до хомогенност.

3. Брашно се изсипва върху домакински плот. Сместа от купата на миксера се сипва върху брашното и се размесва с ръце, докато се оформи тесто.

4. Полученото тесто се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 24 часа. Така тестото узрява и бисквитите ще станат с по-добър вкус.

5. Отлежалото тесто се разделя от 24 до 32 части. От всяко парче се оформят топчета, с които се слага малко течен шоколад и се овалват в кристална захар.

6. Нареждат се на разстояние, в тава застлана с хартия за печене.

7. С помощта на клечка върху всяко от топчетата, с леко притискане се правят на ивици отпечатъци.

8. Печат се в предварително загрята фурна на 175°С докато се зачервят (около 13 минути).

9. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата за около 5 минути, след което може да се прехвърлят върху мраморен плот или скара и да останат така докато изстинат напълно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Марияна Войникова от Сливен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

26.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.