Бисквити с шоколад и портокалови корички
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 водни чаши брашно София мел Класик
1 чаена чаша захар
2 яйца
2 (малки пакетчета) ванилия
1 бр бакпулвер
125 г масло
50 г черен шоколад
50 г бял шоколад
1 щипка сол
100 г портокалови корички
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта, разтопеното масло и ванилиите. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и солта и към него изсипете и другата разбита смес.
2. Направете гладко тесто и към него добавете портокаловите корички и натрошения на малки парченца шоколад.
3. Полученото тесто завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника за 1 час ,за да стегне.
4. След това изваждаме тестото. Разделяме го на няколко топки и разточваме всяка топка с дебелина около 1 см. и с ринг или чаша изрязваме бисквити.
5. Нареждаме в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобият съвсем лек златист цвят.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стойка Борисова от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване