Бисквити с шоколад и портокалови корички


Дребни сладки

Необходими продукти:

2 водни чаши брашно София мел Класик
1 чаена чаша захар
2 яйца
2 (малки пакетчета) ванилия
1 бр бакпулвер
125 г масло
50 г черен шоколад
50 г бял шоколад
1 щипка сол
100 г портокалови корички

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта, разтопеното масло и ванилиите. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и солта и към него изсипете и другата разбита смес.

2. Направете гладко тесто и към него добавете портокаловите корички и натрошения на малки парченца шоколад.

3. Полученото тесто завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника за 1 час ,за да стегне.

4. След това изваждаме тестото. Разделяме го на няколко топки и разточваме всяка топка с дебелина около 1 см. и с ринг или чаша изрязваме бисквити.

5. Нареждаме в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобият съвсем лек златист цвят.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Стойка Борисова от Село Царацово

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

03.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.