Бисквитки
Дребни сладки
Необходими продукти:
90 г брашно София Мел Класик
50 г масло на стайна температура
40 г пудра захар
1 жълтък
10 г тъмно какао
1/8 ч.л. сода
100 г бял шоколад
15 г зелен чай Матча
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме маслото и пудрата захар на пухкав крем, прибавям и жълтъка.
2. Пресяваме брашното, какаото и содата и ги прибавяме към масления крем.
3. Замесваме меко тесто което овиваме във фолио и прибираме в хладилника за 10 минути. От охладеното тесто разточваме кора между два листа хартия за печене с дебелина до 3 мм и изрязваме с желана форма.
4. Печем ги в предварително загрята фурна на 170 градуса върху лист за печене за 20 тина минути.
5. Готовите бисквити оставяме да се охладят.
6. За крема разтопяваме на водна баня белият шоколад, прибавяме чая и разбъркваме добре.
7. Охладените бисквити намазваме с крема и слепваме една в друга.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Колева Вероника от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване