Бъркан тутманик
Други солени печива
Необходими продукти:
240 г брашно София Мел Класик
3 яйца
250 г кисело мляко
6 г сода за хляб
5 г сол
50 мл слънчогледово олио
200 г краве сирене
5 г сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа се разбиват яйцата, солта и олиото. Добавят се киселото мляко смесено със содата. Добавя се на порции брашното.
2. Сместа се разбърква и накрая се добавя натрошено краве сирене и отново се разбърква.
3. Тава с диаметър 30 см се покрива с хартия за печене. Изсипва се сместа и се изравнява.
4. Поръсва се отгоре със сусам.
5. Тутманикът се пече 30-35 минути на 190 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване