Бъркан тутманик


Други солени печива

Необходими продукти:

240 г брашно София Мел Класик
3 яйца
250 г кисело мляко
6 г сода за хляб
5 г сол
50 мл слънчогледово олио
200 г краве сирене
5 г сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбиват яйцата, солта и олиото. Добавят се киселото мляко смесено със содата. Добавя се на порции брашното.

2. Сместа се разбърква и накрая се добавя натрошено краве сирене и отново се разбърква.

3. Тава с диаметър 30 см се покрива с хартия за печене. Изсипва се сместа и се изравнява.

4. Поръсва се отгоре със сусам.

5. Тутманикът се пече 30-35 минути на 190 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

21.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.